Scootertocht met kookworkshop

Drie uur Scooter rijden en aansluitend een kookworkshop bij ‘De Broksteeg’ in Schaijk

U wordt om 11.30 uur hartelijk ontvangen bij ‘De Klomp’met koffie, thee en iets lekkers. Na de instructie over het gebruik van de Scooter gaat u van start. U legt een afstand af van ongeveer 35 kilometer. Onderweg komt u langs verschillende terrassen, waar u eventueel iets kunt eten of drinken. Na afloop van de Scootertocht komt u weer terug bij ‘De Klomp’ om daarna op eigen gelegenheid af te reizen naar kookboerderij ‘de Broksteeg’, Broksteeg 2 5374 BE Schaijk (10 minuten rijden).

Onderstaande prijzen van de kookworkshops zijn exclusief het Scooter rijden. Voor de drie uur durende Scootertocht komt er € 35,- p.p bij.

U kunt kiezen uit onderstaande workshops:

Regionaal koken

We koken een menu met seizoensproducten bij ons uit de buurt.

Ecologische groentes uit Reek en Berghem, Varkensvlees van de Maashorst, goed gekweekte zalm, desserts van Hollandse melkproducten en fruit

3 gangen   € 34,50                 5 gangen € 47,00     (vanaf 8 pers.)

4 gangen    € 41,50                6 gangen € 53,00     Tijdsduur 1,5 tot 2 uur

Als u met minder mensen bent kunt u dit programma toch boeken u betaald dan de prijs p.p. plus per 2 ontbrekende personen een toeslag in de begeleidingskosten van € 35,-

 

Vegetarisch koken

Net als bij het regionaal koken gebruiken we producten uit de buurt en maken bijvoorbeeld een prachtige terrine van groentes, een zeer geconcentreerde groentebouillon en fantasierijke groentetaart.

Prijzen zijn hetzelfde als bij regionaal koken. Tijdsduur 2 uur.

 

De nieuwe Hollandse Keuken

Culinaire hoogstandjes, met oer-Hollandse producten zoals rode biet, schorseneer, kropsla, aardappel, kreeft, lam van de Maashorst, Schaijks rundvlees, luxe vis als tarbot, zeeduivel, maar wel die ingrediënten die op dat moment op hun best zijn.

Dit wordt lustig gecombineerd met on-Hollandse zaken zoals truffel, kaviaar of ganzenlever.

3 gangen    € 50,50                 5 gangen € 70,50     (vanaf 8 pers.)

4 gangen    € 60,50                 6 gangen € 80,50       2 tot 2,5 uur

 

Italiaans koken

We maken zelf pasta en olijvenbrood en bijvoorbeeld Insalata di Bruxelles con mela pettto di pollo e aceto di Balsamico, Picata Milanesa, Zuppa Inglese

3 gangen € 39,25              5 gangen € 50,00     (vanaf 8 pers.)

4 gangen € 46,50              6 gangen € 57,50     2 tot 2,5 uur

 

Thaise keuken
Voor deze workshop Thais koken is Freek naar Thailand geweest om bij de Blue Elephant de culinaire kneepjes van het Thais koken te leren. We maken 5 gangen Yum ma-muang plaa krob (pittige groene mango salade met knapperige vis), Tom yam koong (pittig zure soep met garnalen),Satay kai naam jim satay (Kip sateh met pinda saus), Keang massaman massaman (curry met varkensvlees), Nahm taeng mooh (watermeloen shake met vers fruit).

5 gangen € 48,50 p.p. Tijdsduur 2 uur (vanaf 10 pers.)

 

Surinaams koken
Suriname, een smeltkroes van culturen, maakt een zeer gevarieerde keuken;

Amuse van gefrituurd ei met chili Soto met allerlei ingrediënten op tafel als gefrituurde uitjes kip,ketjapsaus , taugé etc..Hiermee maak je je eigen soep het lekkerst. Buffet met: Lamscurry, hete kip, roti, saté, makreel in ketjapsaus, sajoer lodeh. een groentegerecht met kokos, rijst

Tropische versfruitsalade met een verrassend dessert van het huis.

Prijs € 40,50 p.p. Tijdsduur 2 uur (vanaf 10 pers.)

 

Japans koken

Sushi, sashimi, dashi, tempura, wasabi, nori, nobu, tofu, ginger, rijstazijn, sesamolie, nobu beef, groene thee, saké.
De Japanse keuken is op de eerste plaats een gezonde keuken en deugt alleen als je eerste klas spullen gebruikt. Ingrediënten voor dit menu zijn Schaijkse beef, tarbot, scampi’s, tonijn etc. alles extreem vers.

5 gangen € 58,50 p.p. Tijdsduur 2 tot 2,5 uur (vanaf 8 pers.)

 

Sushi workshop

Maak onder leiding van onze sushi masters uw eigen verschillende sushi, maki maar ook sashimi gerechtjes kleefrijst, verse vis, zelf ingemaakte gember en pittig ingelegde groentes. Om de workshop tot een completer geheel te maken leren we u ook tempura maken op een lekkere salade met een sesam-vruchtendressing. Als nagerecht maken we groene thee ijs met vers fruit en wasabislagroom. Daarna informeel in de bar of uitgebreid aan tafel (aan u de keuze)

Prijs € 34,00 p.p. Tijdsduur incl. koken 3 uur (vanaf 10 pers.)

 

Tapas, da’s lekkere hapjes

Van olijf, gedroogde tomaat, lever, groentes, garnalen, vis, pasta, brood, ei, rauwe ham. Daar moet bij gedronken worden bijvoorbeeld Sangria die we ook zelf kunnen maken € 4,50 p.p. vanaf 10 personen. Maar dat hoeft niet, want een pilsje van de tap of één van onze vers geperste sappen en een glaasje wijn is ook lekker. Dit is bij uitstek geschikt als alternatief voor het avondje café, 4 uur incl. eet-drinktijd. Dan gaat de keuken dicht, maar de bar natuurlijk niet.

Acht tapas, dan paëlla en een afsluitende zoete tapas

Prijs € 42,50 p.p. Tijdsduur incl. eten 4 uur (vanaf 10 pers.)


Barbecue workshop
, voor alle mannen die het altijd doen, voor alle vrouwen die er niks van kunnen, maar vooral voor iedereen die leuke tips en technieken willen leren. Hoe braad je een groot stuk vlees, Lekker mals, ligt dit aan de slager of jezelf. Lekkere sausjes, salades, vis en vegetarische gerechten met de juiste marinade. Daarna moeten we natuurlijk het geleerde in de praktijk brengen.
Prijs € 48,50 p.p. Tijdsduur incl. barbecue tijd 4,5 uur (vanaf 10 pers.)

 

Wereldkeuken

In deze workshop maken we een culinaire reis rond de wereld met sushi uit Azië, Soep uit Senegal, curry uit Suriname, hert uit Afrika en een Hollands toetje

5 gangen € 58,50 p.p. Tijdsduur 2 uur koken, 3 uur diner (vanaf 8 pers.)

 

Kreeft
We maken een 4-gangen menu van kreeft, de geheimen van de ultieme bisque, kreeft in de oven, hoe kook je hem zodat het lekker sappig blijft, sauzen en passende dressing komen aan de orde. Hierna gaan we aan tafel om al het lekkers op  te eten.

Prijs € 56,00 p.p. Tijdsduur 2 tot 2,5 uur (vanaf 8 pers.)

 

Edelfarm

In het plaatsje Zeeland staat een echte hertenfarm. Hier komt mooi warm van structuur en gezond mager vlees vandaan. De herten hebben in hun roedels lekker veel ruimte en er wordt diervriendelijk gewerkt. U krijgt hier een rondleiding met hertenkroket. In de keuken maken we een tartaartje van hert, carpaccio met olijven tapenade en rode wijndressing, Surinaamse hertencurry  met broodstengel , hertebiefstukjes met paddestoelencrustie , toetje van noten en kastanjes want dat vinden hertjes ook lekker.

Prijs € 56,00 p.p. Tijdsduur 7 uur inclusief rondleiding (vanaf 10 pers.)

 

Lamsvlees

We maken een mooi 4 gangen menu met het lamsvlees van de Maashorst gecombineerd met kruiden en groentes, (carpaccio, bout, stew)
Prijs € 48,50 p.p. (vanaf 10 pers.)
Menu met bezoek en rondleiding bij schapenboer Jans € 56,00 p.p. (vanaf 10 pers.)

 

Asperges

Te boeken van 15 april tot 20 juni

Vier oneindig lekkere gerechten met en van asperges gemaakt met onder andere biologisch varkensvlees van de Maashorst, vis en zomergroenten, Aspergesalade, Aspergesoep, Asperge gebakken, Asperge gekookt, Aspergebavarois
Prijs € 48,50 p.p. Tijdsduur 2 uur (vanaf 10 pers.)